(partnerbijdrage)
Appian
Wat scheidt de koplopers van achterblijvers op het gebied van automatisering in de financiële dienstverlening?
Adequate automatisering is tegenwoordig een essentieel ingrediënt voor succes binnen bedrijven. Automatisering is niet meer weg te denken uit het bedrijfsleven en steeds meer sectoren durven de stap te maken naar hogere automatiseringsniveaus, zo ook de financiële dienstverlening. Maar hoe weet je als bedrijf of je op de goede weg bent en hoe kom je erachter waar je staat in vergelijking met de concurrentie binnen de industrie?
Onderzoek van Longitude – een onderneming van de Financial Times – in opdracht van Appian, uitgevoerd onder 500 wereldwijde C-level executives van financiële instellingen, wijst uit dat er grote verschillen zijn in de automatiseringsstrategie, de mate waarin procesautomatisering reeds is toegepast en welke impact dit heeft op de interne organisatie en de voorsprong op de concurrentie.
In het onderzoek zijn de respondenten zijn onderverdeeld in 3 categorieën: Koplopers, Achterblijvers en Mainstream:
Koplopers: respondenten die zeggen dat hun organisatie een industrieleider is op het gebied van automatisering, inclusief innovatieve en/of geavanceerde automatiseringsoplossingen (20% van de steekproef)
Achterblijvers: respondenten die zeggen dat de meeste automatiseringsinspanningen / investeringen van hun organisatie geen toegevoegde waarde hebben gehad (15% van de steekproef)
Mainstream: Respondenten die niet in de Koplopers- of Achterblijversgroep vielen (65% van de steekproef).
Uit de onderzoeksresultaten blijkt dat:
98% van de koplopers in bancaire automatisering aanzienlijke kostenbesparingen melden als gevolg van hun investeringen in automatisering, vergeleken met slechts 7% van de achterblijvers.
98% van de koplopers een significant concurrentievoordeel heeft behaald met hun automatiseringsinspanningen, vergeleken met slechts 6% van de achterblijvers.
Terwijl een meerderheid van de koplopers (70%) hun gebruik van robotic process autoation (RPA) hebben opgeschaald, veel van de mainstream respondenten (44%) zich nog in de pilotfase van de implementatie bevinden.
Koplopers een bedrijfsbrede automatiseringsstrategie hebben en een center of excellence (minstens 96%), terwijl achterblijvers worstelen met het geven van prioriteit aan automatiseringsprojecten (81%).
Op basis van deze onderzoeksresultaten heeft Appian haar Automation Maturity Index ontworpen: een interactieve online benchmarking tool die financiële dienstverleners helpt om hun vooruitgang op het gebied van automation excellence te beoordelen. De benchmarking tool geeft antwoord op cruciale vragen als: "Wat betekent een ‘volwassen’ geautomatiseerde omgeving voor een moderne financiële dienstverlener? Wat definieert de bedrijven die aanzienlijke zakelijke voordelen hebben behaald uit automatisering?
En wat definieert bedrijven bij wie dit niet is gelukt?"
“Er is geen eenduidige route naar automation excellence. In plaats daarvan laten de toonaangevende bedrijven zien dat ze in staat zijn om mensen, AI, RPA, workflows, databases en systemen naadloos te integreren. Dat is precies waar onze expertise ligt en waar wij onze klanten mee ondersteunen bij Appian”, aldus Marten Kruisinga, Regional VP Benelux & Nordics bij Appian.
“Wij zien elke dag in ons werk met klanten dat orkestratie in een verenigde workflow ten grondslag ligt aan grote voordelen voor organisaties, naast ondersteuning van risicomanagement, compliance, verandermanagement en de bedrijfsstrategie. Het onderzoek bevestigt deze observaties.”
Marten Kruisinga, Regional VP Benelux & Nordics bij Appian.
Bekijk de video van Bankhaus von der Heydt, een van oudsher traditonele bank die innoveert met nieuwe diensten zoals blockchain en daarbij snelle, agile en compliant procesautomatisering van Appian inzet:
Over Appian
Appian helpt organisaties snel applicaties en workflows te ontwikkelen met een low-code automatiseringsplatform. Door mensen, technologieën en gegevens in één workflow samen te brengen, kan Appian helpen resources te maximaliseren en bedrijfsresultaten te verbeteren. Veel van 's werelds grootste organisaties gebruiken Appian-applicaties om de klantervaring te optimaliseren, operational excellence te bereiken en risicobeheer en compliance wereldwijd te vereenvoudigen. Ga voor meer informatie naar www.appian.com